2 februari 2009

Woensdagavond menavond tijdens KWPN hengstenkeuring

Op woensdagavond 4 februari is het menavond tijdens de KWPN hengstenkeuring in de Brabanthallen in Den Bosch. Weliswaar in afgeslankte vorm, de normaliter druk bezette twee-en vierspanrubrieken zijn teruggebracht naar een rubriek met zes vierspannen, maar er blijft genoeg over voor de menliefhebber.


Mieke van Tergouw bij het spits af in het programma voor de samengestelde mensportfans. Van Tergouw geeft samen met vooraanstaand KWPN-fokker Henk Hammers een clinic met als thema ‘Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een menpaard?’

Oud-wereldkampioene tweespannen Mieke van Tergouw van Riant Equestrian Centre in Beekbergen besteedde twee maanden geleden tijdens het eerste Menforum van de open dagen van tuigenmaker Henk van der Wiel ook aandacht aan dit onderwerp. Volgens Mieke blijft dit thema bijzonder actueel en is de doelgroep tijdens de Hengstenkeuring weer anders als in het Belgische Achel.
Mieke en Henk Hammers gaan een open discussie aan over de aanschaf van menpaarden. Wat zijn de haken en ogen en waar moet je goed op letten als je naar een paard gaat kijken. Riant-stalmenner Claudio Fumagalli en Henk Hammers brengen tijdens de clinic de vier dekhengsten voor die Mieke in de afgelopen jaren heeft aangeschaft voor de samengestelde mensport. De ruin Talos (v. Manno) en de vorige week gecastreerde Torino (v. Jonker) worden door Hammers voorgesteld, terwijl Fumagalli Wodka (v. Roy M) en Vulcano (v. Manno) inspant.

Na afloop van de clinic wordt de piste vrijgemaakt voor spektakel met een indoor marathon. Wereldbeker winnaars IJsbrand Chardon en Koos de Ronde nemen het in twee manches op tegen Ton Monhemius, Herman ter Harmsel, Hans Heus en Ad Aarts.
De parcoursbouw is in handen van Piet de Ronde.

Programma KWPN Hengstenkeuring woensdag 4 februari
Brabanthallen, Den Bosch

18.30 uur 2e bezichtiging tuigpaardhengsten, groep 1
19.05 uur Show Gelders Paard
19.20 uur 2e bezichtiging tuigpaardhengsten, groep 2
19.45 uur 3e bezichtiging Gelderse hengsten (aansluitend
kampioenskeuring)
19.50 uur Clinic Mieke van Tergouw, deel 1
20.05 uur Huldiging Rabo/KWPN Fokkers Ranking GP
20.15 uur Aangespannen rubriek W/Z
20.30 uur Clinic Mieke van Tergouw, deel 2
20.45 uur Pauze
21.15 uur Indoor marathon, 1e manche
21.40 uur Huldiging Rabo/KWPN Fokkers Ranking TP
21.50 uur Indoor marathon, 2e manche
22.30 uur Kampioenskeuring tuigpaard
22.45 uur Show
23.00 uur Einde avondprogramma

De entree voor deze avond bedraagt € 10,-.