4 augustus 2014

Wolfgang Asendorf parcoursbouwer voor WK’s mennen in Breda

De Duitse ‘O’ parcoursbouwer Wolfgang Asendorf wordt verantwoordelijk voor de parcoursen tijdens de wereldkampioenschappen ponymennen in 2015 en vierspan paarden in 2016 in Breda. Hij realiseert de parcoursen samen met zijn Duitse collega parcoursbouwer Josef Middendorf, die tijdens de komende editie van Outdoor Brabant van 24 t/m 28 september al meewerkt in het team.


Asendorf heeft al meerdere grote internationale kampioenschappen en wereldbekerwedstrijden op zijn naam staan en is de parcoursbouwer van de prestigieuze landenwedstrijd van het CHIO in Aken.
“We zijn ontzettend blij met dit team voor de twee WK’s die we in de komende jaren in Breda krijgen,” zegt Ton Overeem, voorzitter van Outdoor Brabant. “Van eerdere WK’s en andere grote wedstrijden weten we dat de parcoursen van Asendorf prachtige sport opleveren.”
Asendorf en Middendorf kijken er naar uit om in Breda aan de slag te gaan. “Het is een eer om voor deze belangrijke kampioenschappen op de Prinsenhoeve een uitdagend parcours te mogen bedenken,” aldus Wolfgang Asendorf.

Asendorf is sinds 2000 internationaal ‘O’ parcoursbouwer, dat wil zeggen dat hij officiële kampioenschappen en landenwedstrijden mag bouwen. Hij gebruikt in zijn parcoursen graag grote hindernissen met veel poorten waarbij het voor de deelnemers erg op techniek en stuurmanskunst aankomt.