12 oktober 2009

Ysselvliedts Sven naar Jannes Kinds

Wederom gaat een goedgekeurde hengst naar de mensport! Na de bij het KWPN-goedgekeurde hengsten Talos en Wodka HBC gaat nu de goedgekeurde Welsh-A hengst Ysselvliedts Sven zijn opwachting maken in de internationale mensport.

Internationaal vierspanrijder Jannes Kinds uit Balloo kocht de meervoudig keuringskampioen van de fam. Dijkstra van Stal Oldenzijl te Winsum. Jannes Kinds rijdt al jaren vierspan met Welsh-A pony’s in de klasse 4 en hij heeft inmiddels een aantal internationale wedstrijden gereden. In de marathon en zeker in de vaardigheid kunnen we met de besten mee. In de dressuur laten we nog te veel liggen en we waren dan ook op zoek naar een pony die over supergangen bezit en daarbij ook nog koel in het hoofd is. Tijdens onze zoektocht kwam ik in gesprek met Jouke Dijkstra van Stal Oldenzijl en van het één kwam het ander. Sven is één van de betere Welsh-A hengsten en het is dan ook jammer voor de fokkerij maar super voor ons vierspan! Zoals het nu lijkt gaat Sven volgend seizoen mee in de dressuur om hopelijk de blikvanger van het span te worden.

Ysselvliedts Sven is een 12 jarige 1a premie hengst die is gefokt door H. Zoet te Wezep. Sven werd op zijn laatste 2 hengstenkeuringen eerste in zijn rubriek. In 2002 won Sven diverse grote shows in Engeland, het land van de Welhsh-pony’s. Sven heeft inmiddels een groot aantal nakomelingen die het ook bijzonder goed doen in de sport en fokkerij.