13 december 2016

Zeer geslaagde Minimarathon Merselo

Met maar liefst 76 aanspanningen die op 11 december aan de start verschenen, kan menvereniging Peel en Maas terugkijken op een zeer geslaagde minimarathon in Merselo, die tevens een selectiewedstrijd was voor de Strijd der Districten.

De poortjes 5, 7 en 12 waren de grootste uitdaging voor alle groepen en hielden het spannend tot het eind. Door de ruime opstelling van de hindernissen werd er van verzameling tot uitgestrekte galop gereden om het parcours zo snel mogelijk en foutloos af te kunnen leggen. Met veel deelnemers uit Duitsland en België kreeg de wedstrijd een internationaal tintje.

Bij de jeugd ging Pia Schleicher uit het Duitse Krefeld met zowel de eerste als de tweede prijs naar huis, Niels Vermeulen en Zoe Helligers eindigden op een mooie derde en vierde plaats.

Ook bij de enkelspan pony’s een menner die dubbel in de prijzen viel. Ronald Looymans behaalde met zijn pony Pedro de tweede plaats en werd met Noah derde in die rubriek. De winnaar van deze rubriek werd Kees Thielen, die met een totaal van 212,24 seconden de minste strafpunten van de dag behaalde.
Bij de tweespan pony’s ging de winst naar Dennis Rijntjes, die ruim drie seconden sneller reed dan Marleen van Straaten. Derde werd Frans Marijnissen.

De winst bij de enkelspan paarden ging naar Eline Houterman met Ayco, voor Charissa de Ridder en Bert Berben, lid van de organiserende Menvereniging Peel en Maas.
Jonas Corten wist de wedstrijd van de tweespan paarden te winnen, voor Carlo Vermeulen en Marcel Marijnissen.

Bij de vierspan pony’s ging het er superspannend aan toe, waarbij de Belg Nic Weytens aan het langste eind trok. Tweede en derde plaats waren er voor respectievelijk Dimitri Verstraeten en Chantal Brugmans.

Menvereniging Peel en Maas feliciteert alle winnaars en bedankt alle deelnemers en vrijwilligers en hoopt iedereen in het nieuwe jaar, op 12 februari, terug te zien bij de Hermkus Hof in Merselo.

Klik hier voor de uitslagen