21 mei 2010

Zelhem: twee paarden afgekeurd

The veterinarians have declared two horses not fit to compete this afternoon for the international four-in-hand competition and Dutch four-in-hand Championships in Zelhem.


De 12-jarige schimmelruin Ralido (v. Calido) van de Nederlandse vierspanmenner Harry de Ruyter (Kessel) en de 14-jarige Zweedse warmbloedruin Luma de Lux van de Zweedse deelnemer Fredrik Persson werden ‘not fit to compete’ verklaard.
Voor De Ruyter betekent dit een fikse tegenslag, want Ralido was zijn vaste achterpaard in alle wedstrijdonderdelen: “Het is voor het eerst in mijn leven dat een van de paarden waarmee ik rijd, wordt afgekeurd. Ik had het niet verwacht en ook de meningen van de veterinairen waren verschillend. Ik was erg teleurgesteld, maar ben snel aan het trainen gegaan en maak er het beste van dit weekend.”

Vanavond om 18.00 uur vindt de loting plaats waarna de startlijst voor de dressuur en de marathon bekend is. Deze plaatsen wij z.s.m. op Hoefnet.The 12-year-old Ralido (v. Calido) of Dutch driver Harry de Ruyter and the 14-year-old Swedish warmblood gelding Luma de Lux of Sweden’s Fredrik Persson dit not pass the horse inspection.

The draw for the starting order for the dressage and marathon takes place this evening at 18.00 hrs.. We will post the starting lists on Hoefnet as soon as possible!