27 augustus 2017

Zesde plaats voor Rudolf Pestman in Ptakowice

Afgelopen weekend werd er voor het eerst een internationale menwedstrijd georganiseerd in het Poolse Ptakowice. Enkelspanrijder Rudolf Pestman was als enige Nederlander afgereisd naar deze prachtige accommodatie en behaalde er met zijn jonge Farell de zesde plaats. De Poolse deelnemers streden om het nationale kampioenschap voor de tweespannen.


Foto: Esther Klok

De terreinen in Ptakowice zouden niet misstaan als WK-locatie. Er is een prachtige eb en vloed zand arena van 110 x 55, een binnenbaan van 100 x 30 meter, 69 stallen en 11 hotelkamers. Het publiek kon de proeven vanaf een groot terras uitstekend volgen en in geval van slecht weer was er ruimte onder dak. Rondom de baan lagen zeven imposante  hindernissen. Voor de rijders was er ruim voldoende parkeergelegenheid en ook de losrijterreinen boden meer dan voldoende ruimte.

Voor Farell was het zijn eerste optreden op driesterren-niveau: “We hadden Farell mee om hem te leren een verre reis te maken en in een serieuze arena de dressuur en vaardigheid te laten lopen. Alleen op die manier kun je een jong paard leren met een indrukwekkende omgeving om te gaan. Zowel in dressuur als in de vaardigheid had hij last van spanning, maar hij bleef toch goed te bewerken. De dressuur ging mooi, maar hij miste wel iets perfectie, maar dit is logisch voor een zevenjarige in zo’n piste. De marathon liep echt top op één foutje na in de eerste hindernis. In de vaardigheid was hij al veel meer ontspannen dan in Lisieux. Al met al een hele mooie ervaring!” vertelt Rudolf Pestman.

Het nationale tweespankampioenschap werd op naam geschreven door Rafal Wojtacha.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.