10 maart 2020

Zestig aanspanningen starten outdoorseizoen met Impulsmarathon Ysselsteyn

Op zondag 8 maart organiseerde Menvereniging Peel en Maas in het Noord-Limburgse Ysselsteyn de jaarlijkse Impulsmarathon. De vrijwilligers hebben er alles aan gedaan om de terreinen gereed te maken, wat bemoeilijkt werd door de overvloed aan regen die er de afgelopen weken is gevallen.

Het parcours was dit jaar anders dan andere jaren, een uitdaging voor de bouwploeg. Na veel puzzelen, meten, overleggen en wikken en wegen, werd de te rijden ‘lus’ om de hindernissen gelegd. Enkele palen werden weggehaald en verplaatst om de doorgang te realiseren.

Ter voorbereiding op het nieuwe outdoorseizoen kon in deze impulswedstrijd ook de dressuurproef geoefend worden. Pierre Sommers (tweespan paarden klasse Z) en Eline Houterman (enkelspan paard klasse Z) zijn al vroeg in vorm en behaalden beiden mooie scores in nette proeven, door ruim onder de vijftig strafpunten te blijven.

De marathon werd gestart met een wegtraject van zes km in de bosrijke omgeving van Ysselsteyn, waarna de vaardigheid en vijf hindernissen met de waterbak als laatste hindernis.

Een speciaal dankwoord namens de organisatie is er voor de vrijwilligers, de rijders, de jury en natuurlijk het publiek voor hun komst naar Ysselsteyn en hoopt iedereen het tweede weekend van augustus weer te kunnen verwelkomen.

Klik hier voor alle uitslagen


Anne Zaayer (foto van FB)