26 januari 2010

Zinderende aangespannen avond in Zuidlaren

Op donderdagavond 11 februari staat de aangespannen avond tijdens Jumping Indoor Zuidlaren op het programma. Nog nooit eerder in de geschiedenis van Zuidlaren is de aangespannen avond zo groots ingevuld. Tijdens deze primeur voor het internationale concours hippique Zuidlaren komt een groot aantal toppers uit de men-en tuigpaardwereld aan de start.


In de vierspanrubriek neemt niemand minder dan IJsbrand Chardon het op tegen zijn Duitse rivaal Christoph Sandmann. Ook de sterk presterende Hans Heus, Herman ter Harmsel en Pascal Donders zorgen voor spektakel bij de Formule 1 rubriek van de mensport. Viervoudig Wereldkampioen Chardon geeft bovendien een interessante clinic.
Bij de tweespannen gaat het er om wie Tom Engbers kan verslaan. Het 22-jarige talent is tijdens de indoor wedstrijden momenteel onverslaanbaar. In de Prins Bernhardhoeve neemt Tom Engbers het onder andere op tegen zijn vader Alfons, Raymond Letteboer en Toon Jochems.

IJsbrand Chardon neemt deel en geeft een clinic. Foto: Rinaldo de Craen.

Ook de tuigpaardrubrieken beloven een mooie strijd waarbij de topstallen van Nederland het tegen elkaar opnemen in een enkel-en dubbelspanrubriek. Zo zullen de stallen Harink, Hammers, Veerman, Muggen, Van der Meulen en Stal Calis zich met hun beste paarden presenteren. Stal Laarakkers en Stal Mekkes verzorgen een prachtige clinic. Spannend word ook de wedstrijd tuigpaarden in de lange lijnen waarbij het publiek bepaalt wie de beste is!

De menavond begint om 19.00 uur. Kijk voor meer informatie en het complete programma op www.jumpingindoorzuidlaren.nl