16 februari 2009

Zoltan Lazar mikt op WK-plaats met KWPN-ers

De Hongaarse vierspanrijder Zoltán Lázár mikt dit seizoen op een teamplaats voor het WK tweespannen in Kecskemét van 20 tot en met 23 augustus. De 35-jarige menner heeft speciaal hiervoor een tweetal Nederlandse paarden gekocht deel uitmaakten van het vierspan waarmee de Hongaars/Italiaanse menner Jozsef Dibak aan het WK in Beesd deelnam. Het gaat om de 7-jarige KWPN ruinen Vivaldi (v. Opgenoort) en Veldheer (v. Larix). Daarnaast heeft Lázár de beschikking over vier andere Nederlandse paarden om zijn ideale span voor Kecskemét 2009 samen te stellen.Foto: www.fogatsport.hu

“Mijn vrienden en mijn broer Vilmos, de titelverdediger bij de tweespannen, hebben me overgehaald om dit jaar tweespan te rijden en te proberen een plaatsje te veroveren in het Hongaarse team op ons ‘eigen’ WK in Kecskemét. Ik heb mooie herinneringen aan Kecskemét, in 1999 won ik er individueel zilver en teamgoud op het WK tweespannen. Ik wil me dit seizoen zowel voor het WK kwalificeren als deelnemen aan een aantal Hongaarse vierspanwedstrijden en natuurlijk wil ik Aken rijden.”

De laatste keer dat Lázár met een tweespan deelnam was in het WK-jaar 2003. Lázár maakte toen deel uit van het gouden Hongaarse team op het Wereldkampioenschap in Haras de Jardy. Individueel werd hij er achtste.