18 april 2009

Zonnige start in Horst

Vandaag is in het Limburgse Horst aan de Maas het klasse 4 menseizoen van start gegaan. Ruim 85 deelnemers streden vandaag op de met zon overgoten terreinen van de Kasteelse Bossen in de dressuur en de vaardigheid.


Het Duitse jurylid Klaus Peppersack en het internationale Nederlandse jurylid Gerrit Kraai waren in Horst ingedeeld bij de tweespan paarden, die hun paarden konden kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in Kecskemét in augustus. Niet alleen de Nederlandse deelnemers profiteerden van deze gelegenheid, ook een aantal buitenlandse deelnemers was met dit doel naar Horst getrokken. De winst in deze rubriek werd met overmacht opgeëist door een van de drie gastrijders. Riant-menner Claudio Fumagalli betrad als laatste de prachtige dressuurterreinen in Horst en zette de proef van de dag neer. Met zijn KWPN-paarden Talos en Wijsneus reed hij een uitmuntende proef, die door het jurycorps unaniem met de eerste plaats werd beloond. Henk Garrits uit Lieren volgt met 12 punten afstand op de tweede plaats, op de voet gevolgd door Ben Gosschalk.

Bij de vierspan paarden won IJsbrand Chardon met een score van 44,16 strafpunten, op twee punten verschil gevolgd door Koos de Ronde. Herman ter Harmsel reed zijn span vandaag naar de derde plaats. Wereldkampioen enkelspan paarden Jan van den Broek reed zijn Oscar ook vandaag naar de overwinning in de dressuur. Christiaan Provoost en Toon Voskens volgden hem op enige afstand.

Bij de enkelspan pony’s was het nieuwkomer Melanie Becker die met de eer ging strijken. Nederlands Kampioen Ewoud Boom reed de sterkste dressuurproef bij de tweespan pony’s, terwijl Wereldkampioen Jan de Boer de beste dressuur in de ponyvierspanrubriek neerzette.

Klik hier voor de dressuuruitslag en de stand na de dressuur en de vaardigheid.

Op zondag 19 april staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met zes hindernissen, die allen gelegen zijn op het hoofdterrein. Naast het menspektakel is er voor de bezoekers veel meer te beleven. Zo is er onder andere schatgraven voor de jeugd, poprijden, er is een middeleeuwse showgroep aanwezig en jeugdmennen.

Klik hier voor de startlijst van de marathon

Bekijk hier een aantal foto’s van zaterdag 18 april met dank aan Joost Rouwhorst en Han de Haas.