19 juli 2018

Aken 2018: Nederlands vierspanteam neemt de leiding

Het Nederlandse vierspanteam bestaande uit IJsbrand Chardon, Bram Chardon en Koos de Ronde heeft na de dressuur van vandaag de leiding genomen in het landenklassement. Ijsbrand Chardon bezet in het individuele klassement de vierde plaats, Bram Chardon staat zevende en Koos de Ronde negende.

Onder zomerse temperaturen betraden de vierspanrijders vanmorgen het menstadion in Aken, waar de in grote getale aanwezige toeschouwers konden genieten van uitstekende dressuurproeven. Regerend Wereldkampioen Boyd Exell reed evenals gisteren een fenomenale proef en gaat met een voorsprong van ruim zes punten op de als tweede geplaatste Benjamin Aillaud uit Frankrijk aan de leiding in het individuele klassement, waarin de Amerikaan Chester Weber de derde plaats bezet.

Bram Chardon zette vanmorgen een mooie proef neer: “Bram reed een proef met flair,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Het was weer een mooi blok en Bram reed nog beter dan gisteren. Hij had meer punten mogen hebben.”

Ijsbrand Chardon was goed op weg om zijn resultaat van woensdag te verbeteren en de tweede plaats had er zeker in gezeten, maar het linkerachterpaard gooide tijdens de laatste twee onderdelen roet in het eten waardoor Chardon uiteindelijke vierde werd. Koos de Ronde zorgde vandaag voor het wegstreepresultaat.

Morgen komen de vierspanrijders vanaf 11.00 uur in actie in de Speel uw Spel wedstrijd, die niet meetelt voor de klassementen.


IJsbrand Chardon
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Stand landenklassement na de dressuur:

  1. Nederland 88,49
  2. Duitsland 94,68
  3. Frankrijk 95,68
  4. België 96,57

Klik hier voor alle informatie en uitslagen.