19 juli 2019

Aken 2019: Beste tactiek voor Thibault Coudry

Vanmorgen draaide het in het menstadion in Aken allemaal om de beste tactiek in de Speel uw Spel wedstrijd, waar het in grote getale aanwezige publiek met volle teugen genoot van deze proef. De Fransman Thibault Coudry wist de meeste punten te verzamelen binnen de toegestane tijd en won deze extra rubriek, die niet meetelt voor de klassementen.

Thibault Coudry
Foto: Sonja Scharf

De Zweedse parcoursbouwer Gunnar Larsson had een parcours uitgezet waarin de moeilijke joker de scherprechter bleek. Een groot aantal deelnemers zag de kans op een hoge klassering aan hun neus voorbijgaan door een fout in de krappe hindernis type schaapskooi.

Thibault Coudry nam de joker twee keer foutloos en kon zo 400 punten bij laten schrijven. Laatste starter Boyd Exell deed een goede poging de Fransman te verslaan, maar er rolden diverse balletjes waardoor hij geen extra punten kon laten noteren en genoegen moest nemen met de tweede plaats.

Zowel Edouard Simonet als Anna Sandmann behaalden hetzelfde puntenaantal, maar Edouard passeerde de finishlijn in een snellere tijd waardoor hij beslag kon leggen op de derde plaats.

Ijsbrand Chardon ging helaas ook in de fout in de joker en viel daardoor net buiten de prijzen vandaag. Bram eindigde als 14e, Koos als 16e.

Klik hier voor alle startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.