27 juni 2013

Aken: Nederlands vierspanteam neemt ruime voorsprong

Het Nederlandse vierspanteam heeft een ruime voorsprong genomen in de landenwedstrijd van Aken. Met de prima resultaten van Theo Timmerman en Koos de Ronde in de dressuur die vandaag werd verreden, staat de equipe van bondscoach Harry de Ruyter ruim tien strafpunten voor op de Verenigde Staten. Gastland Duitsland bezet na dit eerste onderdeel de derde plaats.


“Theo reed vandaag een goede, degelijke proef,” aldus De Ruyter. “Hij reed gedurfd en liet veel schwung zien.” Timmerman eindigde vandaag wederom als derde achter winnaar Chester Weber en de als tweede geplaatste Boyd Exell. Ook Koos de Ronde reed een goede proef, waar wellicht wat meer in had gezeten. De menner uit Zwartewaal evenaarde zijn vierde plaats van gisteren.
Ijsbrand Chardon moet het door blessures zonder drie van zijn toppaarden doen in Aken en zorgde voor het wegstreepresultaat.
Waar op woensdag werd gereden voor het individuele klassement, stond de dressuur vandaag in het teken van het landenklassement. Individuele deelnemers als Boyd Exell zijn verplicht aan dit onderdeel mee te doen, zij strijden alleen om het prijzengeld.

Klik hier voor de uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum

1. NED 87.29
2. USA 98.50
3. GER 100.80
4. HUN 106.63
5. SWE 108.23
6. BEL 109.82
7. SUI 121.41