31 augustus 2021

Allereerste CAI3* en CAI2* in Letland voor herhaling vatbaar

Afgelopen weekend werd er voor de eerste keer in de geschiedenis van de Baltische landen een internationale menwedstrijd op twee-en driesterren niveau georganiseerd. Koceni in Letland ontving deelnemers uit Letland, Estland en Finland in de rubrieken enkelspan paard en enkelspan pony.

De enkelspan paarden namen het tegen elkaar op in de 3*-rubriek waarbij Talvikki Järvinen uit Finland aan het langste eind trok. De Estlandse menners Ülar Raudsep en Riina Rõa wonnen respectievelijk de 2*- enkelspan paard en de 2*-enkelspan pony rubriek.


Talvikki Järvinen
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Voorzitter van de jury Hillar Talts uit Estland vertelt: „Deze club organiseert al 12 jaar menwedstrijden op nationaal niveau en ze waren al langer klaar om over te gaan naar het internationale niveau. Nadat ze al enkele jaren een CAI-1* wedstrijd hadden georganiseerd, maakten ze dit jaar eindelijk de stap naar het twee-en driesterren niveau. De wedstrijd is zeer populair in de Baltische landen (Estland, Letland en Litouwen). Het terrein bevatte mooi ontworpen hindernissen en er was voldoende ruimte voor de dressuur en de vaardigheid. Het terrein was compact wat het overzichtelijk maakte voor zowel de toeschouwers als voor de officials.“

De Letse 3*-menner Dace Sture maakte deel uit van het organisatiecomite. Zij was heel blij en dankbaar voor de belangstelling en ondersteuning van de menners uit de omringende landen die in deze moeilijke tijd de moeite hadden genomen om deel te nemen. De organisatie is van plan volgend jaar opnieuw een internationale menwedsrijd te organiseren.

Klik hier voor het fotoalbum met dank aan Marie de Ronde die deel uitmaakte van de jury in Koceni.

Klik hier voor de uitslagen 

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.