26 juni 2019

Beekbergen 2019: Nederlandse paarden probleemloos door keuring

De internationale menwedstrijd in Beekbergen is vanmiddag van start gegaan met de veterinaire keuring. Twee paarden van buitenlandse deelnemers kregen geen groen licht, maar alle overige paarden werden fit bevonden voor deelname aan Paardenspektakel Beekbergen op het terrein van Riant Equestrian centre.


Foto: Wilco van Driessen

De organisatie hield bij de keuring rekening met de warmte, daarom werd er gekeurd op slechts één baan, die was voorzien van de nodige schaduw. Twee paarden werden afgekeurd bij de vetcheck: de Amerikaanse tweespanrijder Steve Wilson moet het doen zonder Favory Fantom en de Italiaan Rocco Cordera kan zijn Zaberno niet inzetten.

Grote afwezige in Beekbergen is wereldkampioen Boyd Exell, die zich afmeldde voor de wedstrijd. Er verschijnen 22 vierspannen, uit 8 verschillende landen, aan de start van de driesterrenwedstrijd, waarin ook kostbare wereldbekerkwalificatiepunten te verdienen zijn.

Het Nederlands Kampioenschap voor vierspannen maakt net als vorig jaar deel uit van de internationale wedstrijd. Zeven Nederlandse vierspanrijders, waaronder titelverdediger Koos de Ronde, strijden dit weekend om de nationale titel.

Donderdag om 09.00 uur rijdt Maxime Maricourt voor Frankrijk als eerste van de 44 tweespanrijders de dressuurpiste in. Vrijdag begint de wedstrijd voor de vierspannen en de paramenners met hun dressuurproef.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.