4 februari 2018

Bordeaux 2018: Koos de Ronde en IJsbrand Chardon in de race voor podiumplaats

Kort voor 23.30 ging vanavond de Wereldbekerfinale voor vierspannen van start in Bordeaux. Ondanks het late tijdstip waren de tribunes uitstekend gevuld met zeer enthousiast publiek. De zeven menners reden snel maar gedoseerd in het mooie parcours van internationaal level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman, aangezien de helft van het verschil tussen de menners en de winnaar wordt meegenomen naar de finale op zondagmiddag.

Koos de Ronde
Foto: Krisztina Horváth

Het was dus oppassen geblazen, maar de uiteindelijk bleek de ervaring het te winnen van de jeugd. Wereldbekerkampioen van 2013 Koos de Ronde zette de snelste tijd neer, maar had helaas een balletje en werd tweede achter winnaar Exell, die een snelle, uitgekiende rit reed en als enige foutloos bleef. De Ronde start zondagmiddag met een achterstand van 1,39 seconden. IJsbrand Chardon, winnaar van de finale in Bordeaux in 2016, tikte eveneens een balletje van de kegels en moet ruim drie seconden inhalen op Boyd Exell.

Jérôme Voutaz werd vantevoren als een van de favorieten getipt, maar kwam vanavond niet uit de verf. Zijn rugpijn speelde hem parten en de Zwitser werd vanavond vierde.

Finale-debutant Bram Chardon zette de tweede beste tijd van de avond neer, maar eindigde hij door drie fouten op de vijfde plaats, voor Glenn Geerts, die eveneens zijn eerste finale rijdt. Wild card rijder Benjamin Aillaud sloot vandaag de uitslagenlijst.

De finale in Bordeaux is op zondagmiddag om 16.45 uur.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.