5 mei 2024

Boyd Exell en Nederlands team bovenaan in Windsor

Geheel volgens traditie hebben de Nederlandse vierspanrijders de landenwedstrijd op de Royal Windsor Horse Show in Groot-Brittannië gewonnen. Het team, bestaande uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Edwin van der Graaf, verwees Duitsland en België naar plaatsen twee en drie. Koos de Ronde was met zijn tweede plaats de hoogstgeplaatste Nederlander in het individuele klassement achter winnaar Boyd Exell. Michael Hodgson won de rubriek van de enkelspan paarden.

Het Nederlandse team stond na de dressuur op de tweede plaats achter Duitsland. Door de knappe tweede en derde plek van Koos de Ronde en IJsbrand Chardon in de marathon, wisselden de vierspanrijders van TeamNL na twee onderdelen van plek met de collega’s uit Duitsland. De menners van bondscoach Ad Aarts bouwden hun voorsprong in de vaardigheid verder uit, waarna ze net als vorig jaar als winnaars de hoofdring betraden voor de huldiging.

Ad Aarts was uiteraard tevreden met de overwinning van zijn team. “Zowel Koos als IJsbrand reden met een andere opstelling, dus waren nog iets zoekende, maar ze werden toch knap tweede en derde. We liggen wat mij betreft mooi op schema richting het WK.”

De rubriek van de enkelspan paarden werd gewonnen door Michael Hodgson (GBR). Hij wist zijn eerste plaats na de dressuur en marathon, ondanks zijn twee gevallen ballen vast te houden. Frank Campbell (GBR) en Tara Wilkinson (GBR) maken het podium compleet

Klik hier voor de resultaten

Bron: KNHS


Boyd Exell is de individuele winnaar
Foto: Swingletree Photography