5 februari 2020

Bram Chardon, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde maken zich op voor Wereldbekerfinale

Na negen spannende Wereldbekerwedstrijden slijpt het Nederlandse toptrio Bram Chardon (Den Hoorn), IJsbrand Chardon (Den Hoorn) en Koos de Ronde (Zwartewaal) hun messen voor de Wereldbekerfinale vierspannen op 8 en 9 februari in het Franse Bordeaux.

Titelverdediger Bram Chardon wist tijdens de laatste wedstrijd in Leipzig de tot op dat moment onverslaanbare Australiër Boyd achter zich te laten. IJsbrand Chardon won de wedstrijd in Boedapest waar Bram nipt tweede werd. Koos de Ronde reed zich, mede dankzij zijn sterke tweede plaatsen in Stockholm en London Olympia, opnieuw bij de top drie van het Wereldbekerklassement.

De TeamNL menners nemen het in Bordeaux op tegen Boyd Exell, Jozsef Dobrovitz uit Hongarije en de Belg Glenn Geerts. De Fransman Benjamin Aillaud rijdt met een wild card. De stand van de Wereldbeker na Leipzig wordt gehanteerd als startvolgorde voor de eerste wedstrijd op zaterdagavond 8 februari. Aangezien IJsbrand en Koos op een gelijk aantal punten zijn geëindigd, wordt er voor hen geloot wie er als 3e en 4e mag starten op zaterdagavond.

Zaterdagochtend 8 februari wordt het parcours uitgezet zodat de deelnemers en hun grooms het goed kunnen verkennen. De Nederlandse level 4 parcoursbouwer Johan Jacobs tekent evenals in 2017 en 2019 voor het ontwerp.Foto: Krisztina Horváth

Format

Op zaterdagavond rijden alle zeven menners de eerste wedstrijd die uit één ronde bestaat. 50% van het verschil in seconden tussen elke deelnemer en de winnaar wordt meegenomen naar de volgende rondes. De score van de eerste ronde op zondag wordt door de top 3 menners weer meegenomen naar de allesbeslissende finaleronde ‘Drive Off’ dat over een verkort parcours wordt verreden.

Programma

Zaterdag 8 februari:

08:30 – 09:00: parcours verkennen
09:15 – 09:45: training in de hoofdpiste
16:00 – 17:00: veterinaire keuring
23:15: Eerste wedstrijd

Zondag 9 februari:
16:45: Finale