4 september 2015

Breda: Bram Chardon neemt de leiding

Titelverdediger Bram Chardon heeft de leiding genomen in het individuele vierspanklassement van het Wereldkampioenschap voor ponymenners in Breda. Jan de Boer staat op brons. Het Nederlandse team staat na het eerste onderdeel op de derde plaats, achter leider Duitsland en Groot Brittannië dat op zilver staat.

Nadat de tweespannen de piste hadden verlaten, was het na de middagpauze de beurt aan de vierspannen. De regen maakte plaats voor zonneschijn, maar de bodem van de hoofdring was inmiddels behoorlijk zwaar geworden. Individueel deelnemer Aart van de Kamp jr. beet het spits af met zijn bonte Shetland pony’s en zette een score neer van 63.95 strafpunten. Vervolgens waren alle ogen gericht op tweevoudig Wereldkampioen Bram Chardon. De 22-jarige menner zette een mooie, foutloze proef neer met zijn Welsh pony’s: “Ik ben tevreden,” vertelt Chardon. “De bodem viel wel wat tegen, toen ik binnenreed merkte ik dat mijn span iets power verloor. Ik heb flink getraind op de stap aangezien dat tijdens de wedstrijd in Minden in juli niet zo goed ging en hier lukte het goed.”
Tweede teamlid Jan de Boer liet eveneens een goede proef zien, waarbij zijn pony’s een mooi blok vormden. De Wereldkampioen van 2007 bezet na de dressuur de derde plaats in het klassement.
Jannes Kinds was dik tevreden over zijn prestatie, hij staat momenteel op de achtste plaats. Joey van der Ham kreeg te maken met een dribbelende pony en werd 16e.

Bram Chardon gaat morgen niet in de aanval: “Ik denk dat dit een van de zwaarste en moeilijkste marathons is. Met name de lange stukken bij het inrijden van de hindernissen en een aantal hindernissen is zeer technisch. Ook het traject is zwaar en lang. Ik begin normaal en dan weet ik snel genoeg hoe hard ik moet gaan. Mijn doel is om mijn koppositie vast te houden.”

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth