4 september 2015

Breda: Pfeffer wint tweespandressuur; Rutjens blijft beste Nederlandse

Vanmorgen betraden de overgebleven 19 tweespanrijders de hoofdpiste van Outdoor Brabant voor hun dressuurproef. De menners en de vele vrijwilligers en officials van het WK ponymennen in Breda trotseerden de hevige regenval, die de terreinen van landgoed de Prinsenhoeve de hele ochtend teisterden.
De Duitser Jan-Felix Pfeffer zette een top proef neer en won dit onderdeel voor de Britse Anna Grayston en het tweede Duitse teamlid Christof Weihe. Rodinde Rutjens reed gisteren einde van de middag al haar proef en zette het beste Nederlandse resultaat neer in deze rubriek.Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Rutjens eindigde op de zevende plaats in dit onderdeel, waarmee bondscoach Ad Aarts tevreden was: “Rodinde reed een goede proef en kreeg de punten die ze verdiende, maar het verschil met de als vierde geplaatste Baackmann had kleiner mogen zijn.” Titelverdediger Ewoud Boom betrad eveneens gisteren al de dressuurring en werd negende. Nederlands Kampioen Karel van Kekem had vandaag iets problemen met de rechtgerichtheid van zijn tweespan Hackneys en eindigde op de 14e plaats. Marathonspecialisten Woutera van de Kamp en Dirk Neerincx eindigden op de respectievelijke 19e en 25e plaats in dit onderdeel.

Na de dressuur van de enkelspannen en de tweespannen staat Nederland zo’n 25 strafpunten achter op leider in het landenklassement Duitsland: “Dit hadden we ook wel ingecalculeerd,” licht Aarts toe. “Ik verwacht dat Bram Chardon vanmiddag nog een aantal punten terug kan pakken. Ik heb een erg goed gevoel over zijn dressuurproef, tijdens de trainingen zag het er veelbelovend uit.” Aarts ziet de marathon op zaterdag en de vaardigheid op zondag eveneens vol vertrouwen tegemoet: “Ik heb hoge verwachtingen van onze menners, ondanks de natte weersomstandigheden. Ik denk dat ze veel recht kunnen zetten in de marathon en ik hoop zelf op meer!”

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.