3 september 2015

Breda: Tamara Pijl beste Nederlandse in enkelspan dressuur

Vandaag ging het WK ponymennen tijdens Outdoor Brabant van start met de dressuur voor de enkelspan pony’s. Tweeëndertig deelnemers betraden de mooie hoofdpiste in Breda, waar regen en zonneschijn elkaar steeds afwisselden. Teamlid Tamara Pijl, die getraind wordt door Mieke van Tergouw, zette het beste Nederlandse resultaat neer en werd zesde, nipt voor individueel deelneemster Yvonne de Ruyter. De overwinning in de dressuur ging naar titelverdediger Martin Hölle uit Hongarije met zijn WK-pony Apache de la Licorne.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Tamara Pijl reed een zeer solide proef met de 12-jarige ruin Qucido en werd vandaag achterop het rijtuig bijgestaan door haar tweelingzus Samantha. De 25-jarige menster liet veel uitstraling en schwung zien en behaalde hiermee een score van 46,78 strafpunten. Voorlaatste starter Yvonne de Ruyter reed een gedurfde proef met de inmiddels 18-jarige Dyno Stables Cupido en eindigde met 47,23 strafpunten als tweede beste Nederlandse op de zevende plaats.

Tweede teamlid Arion Vissers reed een nagenoeg foutloze proef met haar Quinty en werd 14e. Individueel deelnemer Tonnie Cazemier reed zijn Equile’s Jeroen naar de 23e plaats. Regerend Nederlands kampioene Marissa Schuiling moest vanmorgen als allereerste van start, maar haar Kyra bleek te gespannen, waardoor de 19-jarige niet het resultaat neer kon zetten wat ze had gehoopt. Marissa zorgde vandaag voor het wegstreepresultaat voor het Nederlandse team.

In de individuele tussenstand gaat Hölle, die eveneens getraind wordt door Mieke van Tergouw, dankzij zijn voorwaarts gereden proef aan de leiding, voor de Britse Sue Mart en de Wereldkampioene van 2011 Kristina Klindt uit Denemarken.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.