27 juli 2023

CAIO Beekbergen 2023: Twee paarden niet ‘fit to compete’

Het was woensdag al druk op het wedstrijdterrein van CAI Beekbergen. Er lagen twee keuringsbanen omdat er ongeveer 300 paarden aan de jury werden voorgesteld voor de veterinaire keuring.

Slechts 2 paarden bleken niet ‘fit to compete’. Één paard van tweespanrijder Ugo Cei (Italië) en één van vierspanrijder Mark Carruthers (Groot Brittannië) mogen niet aan de wedstrijd deelnemen. Beide rijders kunnen nog wel aan de start verschijnen omdat ze een reservepaard hadden.

Aan het begin van de avond werd de wedstrijd officieel geopend door Mieke van Tergouw en TD Vilmos Jambor. De deelnemers werden met een drankje en borrelhapje onthaald in de grote tent. Donderdag gaat de wedstrijd echt van start. Van 8.30 tot 17.30 uur rijden de tweespannen hun dressuurproef. Als afsluiter van de eerste wedstrijddag is de schuimparty bij Gastro Bar Riant.

Vrijdag rijden de paramenners en de vierspanrijders hun dressuurproef. Zij strijden dit weekend om het Nederlands kampioenschap. Ook voor de VIP-deelnemers begint de wedstrijd vrijdag met de dressuur.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen


Horse Inspection Beekbergen
Foto: Wilco van Driessen