13 december 2016

CAI2* Ermelo verhuist naar Exloo

Nadat vorige maand bekend werd, dat de internationale tweesterren-wedstrijd in Ermelo geen doorgang kon vinden, is het organisatieteam direct aan de slag gegaan om een accommodatie van vergelijkbare kwaliteit te vinden. De terreinen en de faciliteiten van Hippisch Centrum Exloo voldoen aan de door de organisatie gestelde eisen en zal van 30 maart tot en met 2 april 2017 gastheer zijn van deze internationale menwedstrijd.

Foto: RTV Drenthe

Hippisch Centrum Exloo beschikt over drie binnenmaneges, die gedeeltelijk gebruikt worden voor de stalling van de paarden en pony’s. Het buitenterrein met all-weather bodem is uitermate geschikt voor de dressuur en de vaardigheid en ook op het naastgelegen grasterrein wordt een dressuur-en vaardigheidsring uitgelegd. De marathon bestaat uit twee mobiele hindernissen, een waterpartij en drie vaste hindernissen, die op het hoofdterrein worden gesitueerd. De hindernissen worden allen nieuw ontworpen en gebouwd, alleen de waterbak zal de deelnemers die voorheen in Exloo aan de start kwamen, bekend voorkomen. Deze wordt voorzien van een volledig nieuwe bodem.

Het deelnemersterrein bevindt zich deels tegenover de manege en deels aan de andere kant van de weg op het grasterrein, waar ook ruim voldoende losrijterrein aanwezig is.

Deze wedstrijd wordt gehouden volgens het concept van Ermelo, namelijk een goede wedstrijd voor doorstroming en kwalificatie voor de komende internationale kampioenschappen. De organisatie werkt budget neutraal, wat inhoudt dat er minimaal 100 starts moeten zijn om de wedstrijd door te kunnen laten gaan.

De CAI2* wedstrijd in Exloo wordt opengesteld voor enkel-, twee-en vierspan pony’s en enkel-, twee-en vierspan paarden.

Klik hier voor meer informatie