5 juli 2015

Chablis: mooie marathon

De lokale overheid had op vrijdag alle evenementen voor dit weekend afgelast in verband met de hitte van rond de 40 graden. Op vrijdagavond kregen de deelnemers tijdens een speciale briefing te horen dat de marathon wel door mocht gaan aangezien de organisatie haar uiterste best had gedaan en alle voorzorgsmaatregelen had genomen om de paarden te kunnen koelen.

Het werd een mooie, maar zware marathon. Tussen hindernis 3 en 4 werden alle paarden extra gecontroleerd door een dierenarts. Dankzij deze voorzorgsmaatregelen kwamen alle paarden goed aan de finish.

Wolter van der Veen reed en sterke marathon waarin hij als tweede eindigde. In het tussenklassement gaat hij ruim aan de leiding. Cas Hendriks en Heide te Poelen redden de marathon netjes uit en zijn weer een stap dichter bij hun kwalificatie.

Ans van der Velden maakt haar buitenlandse debuut in Chablis en reed een stabiele marathon. Piet de Ronde zette een sterke marathon neer, maar tikte er helaas twee balletjes af in hindernis zes. Eline Houterman had haar Vygo weer goed aan het lopen en eindigde dankzij een foutloze marathon op de vijfde plaats. Rudolf Pestman is dankzij een sterke rit met de snelste tijd op hindernis 1 opgeklommen naar de tweede plaats in het tussenklassement. Jacqueline de Groot reed zoals altijd ijzersterk en behaalde de tweede plaats achter dressuurwinnares Anne Violaine Brisou.

Het verschil tussen leidster Brisou en Pestman bedraagt iets minder dan vier strafpunten. Tussen Pestman en de als vijfde geplaatste Houterman zit slechts 2,54 strafpunt zodat de vaardigheid vandaag de nodige spanning zal opleveren.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor de foto's.