2 april 2017

Debutante Martje Witvoet wint eerste wedstrijd KNHS Para Mentrophy

Dit weekend vond de eerste editie plaats van de internationale menwedstrijd in Exloo, waar de organisatie tevens de paramenners verwelkomde in een nationale rubriek. Met Martje Witvoet en Ingmar Veneman als deelnemers vormde Exloo de eerste wedstrijd om de KNHS Para Mentrophy van dit seizoen. Witvoet pakte de eerste prijs, lokaal favoriete Ingmar Veneman werd tweede.

Witvoet maakte na twintig jaar van afwezigheid in de samengestelde wedstrijd mensport haar rentree op dit hoge niveau en genoot met volle teugen in Exloo: “Ik vond het enorm spannend, maar ik ben heel erg trots en blij dat het zo goed liep,” vertelt de menster uit Appelscha. “Dit was ook de eerste wedstrijd voor mijn pony en hij heeft het super gedaan! Hij staat nu anderhalf jaar voor de wagen en werd vorig jaar door mijn dochter uitgebracht in het tweespan. Hij heeft geen enkele marathon ervaring.”

In de dressuur moest Witvoet Ingmar Veneman met de 16-jarige Umpire nog voor laten, maar in de marathon en in de vaardigheid presteerde Witvoet het sterkst.

De volgende wedstrijd om de KNHS Para Mentrophy wordt verreden tijdens de internationale menwedstrijd op Equestrian Centre de Peelbergen in Kronenberg (Horst aan de Maas) van 20 tot en met 23 april.

 


Martje Witvoet
Foto: Krisztina Horváth

Overige rubrieken

In de internationale rubrieken die ook in Exloo verreden werden, waren er Nederlandse overwinningen voor Bram Chardon (vierspan paarden), Edith Chardon (vierspan pony’s), Ans van de Velden-Rijkers (Enkelspan paarden) en Tamara Pijl (Enkelspan pony´s).  Bij de tweespan paarden wist Stan van Eijk als enige in zijn rubriek de pittige vaardigheidsproef foutloos af te leggen. De Hongaar Martin Hölle won na de dressuur en de marathon met overmacht het totaalklassement. Bij de tweespan pony’s was Cas Hendriks met de tweede plaats de beste Nederlander.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto’s.Foto: Krisztina Horváth