1 mei 2024

Deelnemers en sponsoren tonen solidariteit na afgelasting SWM Heukelom

Voor de doorstart van de samengestelde menwedstrijden in Heukelom begin april is de afgelopen maanden veel werk verzet door de organisatie van Stichting Mensport Heukelom en een grote groep vrijwilligers. Het was een teleurstelling voor menig deelnemer en toeschouwer toen het nieuws zich verspreidde dat het evenement niet kon doorgaan.

De extreme regenval in de weken en dagen voorafgaand aan het wedstrijdweekend had de terreinen verzadigd, waardoor ze ontoegankelijk werden. Ondanks de inspanningen van de organisatie om alternatieve oplossingen te vinden, bleek het onmogelijk om het evenement plaats te laten vinden.

Initiatief deelnemers

De deelnemers namen een opmerkelijk initiatief. In plaats van terug te vallen op hun recht op teruggave van het inschrijfgeld, besloten velen om dit geld te doneren aan de Stichting Mensport Heukelom. Bovendien waren verschillende sponsoren bereid om de organisatie te ondersteunen door alsnog geld te doneren of andere prijzen ter beschikking te stellen. Als blijk van dankbaarheid heeft de organisatie besloten om deze prijzen te verloten onder de deelnemers die hun inschrijfgeld hebben gedoneerd en de rijdende vrijwilligers.

Sponsoren en vrijwilligers

Erik Evers heeft twee menlessen ter beschikking gesteld, deze zijn gewonnen door Margriet de Goot (Oud-Gastel) en Christ van Dongen (Dongen). Clip&Shine heeft een cadeaudoos ter beschikking gesteld ter waarde van €75 met onder andere een tuigenonderlegset en een zweetdeken. Deze is gewonnen door Chantal Brugmans (Nistelrode).

Om alle vrijwilligers te bedanken voor hun hulp werd op zaterdag 7 april in de tent op het hoofdterrein een BBQ georganiseerd. Onder het genot van een hapje en drankje werd er gereflecteerd op de voorbereidingen en werden er plannen gemaakt voor volgend jaar.

Volgend jaar

Ondanks de teleurstelling kijkt de organisatie al vooruit naar volgend jaar. Met hernieuwde energie en de steun van alle betrokken vrijwilligers, deelnemers en sponsoren belooft de editie in 2025 een fantastisch evenement te worden. Graag tot volgend jaar!