27 juli 2020

Deelnemers Le Pin au Haras blij om weer te rijden

Nadat Bühl twee weken eerder het post-corona seizoen opende, was het afgelopen weekend de beurt aan Le Pin au Haras. De 81 deelnemers vonden hun weg naar het glooiende wedstrijdterrein in de tuin van het kasteel van Zonnekoning Lodewijk XIV en waren blij om weer een internationale wedstrijd te kunnen rijden.

Maatregelen

Het evenement was corona-proof georganiseerd. De sanitaire voorzieningen op het terrein werden met regelmaat schoongemaakt, de drukte tijdens het verkennen van de vaardigheid vermeden door per categorie in te delen waarbij de deelnemers een mondkapje droegen.  Alle aanwezigen werden verzocht zich aan de Franse corona-maatregelen te houden.

Dressuur

Op donderdag reden de enkelspan pony’s en tweespan paarden de dressuur. Milou Huisman won met een score van 55.47 de enkelspan pony categorie. Karolin Schettler (GER) en Cédric Scherrer (SUI) volgden haar op de tweede en derde plaats.

Bij de tweespan paarden won Lars Schwitte (GER) de dressuur met 44.67 punten, Werner Ulrich (SUI) en Stan van Eijk maakten het podium compleet.

Vrijdagochtend startte Saskia Siebers als eerste deelnemer bij de enkelspan paarden en eindigde als derde, achter Martin Fabrice (FRA) en Marion Vignaud (FRA).

Bij de tweespan pony’s won Louise Reinke (GER) in haar tweede internationale wedstrijd de dressuur, gevolgd door Louise Fillon (FRA) en Nico van Praet (BEL).

Louise Fillon

Marathon

De marathon bestond uit zes technische hindernissen, en zorgde over het algemeen niet voor grote verschuivingen in het klassement. Nederlandse successen waren er voor Cas Hendriks en Nathalie van der Ende bij de tweespan pony’s met respectievelijk een tweede en derde plaats. Winst was er voor Stan van Eijk bij de tweespan paarden.

Beste Nederlanders van de enkelspan pony’s en enkelspan paarden waren Milou Huisman (9e) en Saskia Siebers (5e).
De beste Belgische resultaten werden genoteerd voor Sara Van Der Speeten (enkelspan pony’s, 7e plaats), Nico Van Praet (tweespan pony’s, 6e), André Wynants (enkelspan paarden, 17e) en Jean-Charles Andre (tweespan paarden, 12e)

Vaardigheid en eindklassement

In de categorie enkelspan pony reden zeven deelnemers een foutloze vaardigheid binnen de tijd. Milou Huisman was daarbij de snelste.
In het eindklassement was er goud voor Cédric Schrerrer (SUI)  en het zilver en brons voor respectievelijk Emilie Morichon (FRA) en Milou Huisman.

Drie combinaties bleven foutloos bij de tweespan pony’s. Cas Hendriks won de vaardigheid, gevolgd door Nathalie van der Ende.
Louise Fillon (FRA) werd overall winnaar, Cas Hendriks eindigde als tweede en Louise Reinke (GER) maakte het podium compleet.

Voor de rubriek enkelspan paarden bleek de vaardigheid geen moeilijke opgave met 22 foutloze combinaties. Een Frans onderonsje op het podium met winst voor Marion Vignaud, die daarmee ook in het eindklassement op de eerste plaats eindigde. Saskia Siebers werd over drie onderdelen tweede en de in Nederland woonachtige Kelly Houtappels – Bruder (CAN) won brons.

Drie foutloze combinaties in de vaardigheid bij de tweespan paarden met wederom een Fransman, Franck Grimonprez, als winnaar. In het eindklassement ging het goud naar Lars Schwitte (GER), Stan van Eijk (NED) ontving zilver en Franck Grimonprez (FRA) brons.