20 juni 2010

Derde plaats voor Weusthof in Altenfelden

Mark Weusthof is dit weekend derde geworden op de internationale menwedstrijd in het Oostenrijkse Altenfelden. Weusthof moest de Zweedse vierspanrijders Tomas Eriksson en Fredrik Persson voor laten gaan. Hans Heus eindigde op de zevende plaats. Raymond Letteboer werd vijfde bij de tweespannen.

Despite the terrible weather conditions, the 92 competitors from 14 nations showed great performances in Altenfelden.
They had to deal with rain, mud and sunshine. The heavy rain showers had a strong influence on the footing of the marathon and the beautiful panorama-driving arena, which was the stage for the dressage and cones competition. The event however took place according to the original plans, thanks to help from everyone.

The heavy conditions asked a lot from the drivers and their horses, and the Organising Committee had much work to do. The many volunteers worked day and night and without them it would not have been possible to continue the competition in this way.

The international Official Team, with President of the Jury Dr. Klaus Christ from Germany and the French Technical Delegate Pierre Cazas as well as World Championship Course Designer Christian Iseli from Austria, who was responsible for the courses for the first time in Altenfelden, contributed with their tireless help to the successful completion of the 19th edition of the CAI-A Altenfelden.

 

Na zeven van de vijftien wedstrijden staan er maar liefst vijf Nederlandse vierspanrijders in de top elf van het Wereldbekerkwalificatieklassement dat wordt aangevoerd door Eriksson. Koos de Ronde heeft met de derde plaats de hoogste Nederlandse notering. IJsbrand Chardon (4e), Hans Heus (6e), Theo Timmerman (6e) en Mark Weusthof (11e) behoren momenteel tot de top elf.
 

Uitslagen CAI-A Altenfelden
Stand Wereldbekerkwalificatie

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.
 

Het tweespanklassement werd gewonnen door de voormalig wereldkampioen tweespannen Georg Moser uit Oostenrijk, voor Reinhard Burggraf uit Duitsland en François Dutilloy uit Frankrijk. Raymond Letteboer kon zijn vierde plaats in het tussenklassement niet behouden nadat hij er drie balletjes afreed en de toegestane tijd overschreed. De winnaar van Horst zakte een plaatsje in het eindklassement.

De enkelspanrubriek werd gewonnen door ‘gastrijder’ Werner Ulrich uit Zwisterland. De vierspanrijder maakte een uitstapje naar de enkelspanrubriek met het paard Felino van de Zwitserse Lilian Luggen die door blessures niet aan het WK kan deelnemen.

De dressuur werd gewonnen door Fredrik Persson, maar Eriksson schreef de door regenval zeer zwaar geworden marathon op zijn naam en gaf de leiding niet meer af. Na een foutloze vaardigheidsproef schreef de tweevoudig Wereldkampioen voor de tweede opeenvolgende keer de wedstrijd in Altenfelden op zijn naam. “Ik ben blij dat ik hier in Altenfelden opnieuw succesvol was. Ik heb twee nieuwe paarden gebruikt, die hier pas voor de tweede keer in het span meeliepen. Vorige week in Vecsés maakten ze hun debuut. In de dressuur heb ik voorzichtig gereden, de bodem was na de regen zo slecht dat ik niet het maximale uit het span kon halen.”
Mark Weusthof begon met de achtste plaats in de dressuur. In de marathon was Weusthof evenals in Zelhem en in Biddinghuizen veruit de snelste. Op de zes hindernissen liet Weusthof drie keer de beste, twee maal de tweede en een keer de derde tijd noteren. Maar hij miste op dat onderdeel toch de zege, omdat hij twaalf strafpunten opliep. Weusthof: "Het liep gewoon als een speer, het was echt goed. Maar jammer genoeg verloor ik onderweg een groom. Dat was mijn eigen schuld. Ik reed tegen een boom aan, waarna de koets een enorme zwieper maakte. Dat kan helaas gebeuren in een wedstrijd en zoiets komt altijd ongelegen. Maar ik ben voor de rest bijzonder tevreden hoe het liep."

Na de dressuur en de marathon stond Weusthof de vijfde plaats. Maar de Fransman Stéphane Chouzenoux reed een verkeerd parcours en de Poolse vierspanrijder Piotr Mazurek liet ruim 22 strafpunten noteren zodat Weusthof ondanks een afgeworpen balletje naar de derde plaats steeg.