11 augustus 2021

Poolse menners sterk in eerste CAIO tweespan paarden Polen

Afgelopen weekend vond in Ptakowice de eerste landenwedstrijd voor tweespan paarden in Polen plaats. Niet eerder vond er een CAIO voor deze discipline plaats in dit land, dat een rijke tweespangeschiedenis kent.

Naast de CAIO voor tweespan paarden werd er in Ptakowice ook twee- en driesterren wedstrijden uitgeschreven voor andere disciplines en bovendien was Ptakowice gastheer van het Pools kampioenschap voor tweespan paarden.

Uitslagen

Broer en zus Bartlomiej en Weronika Kwiatek deden goede zaken in hun thuisland. Ze eindigden op een heel nette eerste en derde plaats. Stefan Bösch kwam daar tussenin en zijn landgenoten Thomas Blumschein en Markus Leitner maakten de top vijf compleet.

In de landenwedstrijd was het opnieuw een ‘family affair’. Bartlomiej en Weronika Kwiatek wonnen de landenwedstrijd, voor Oostenrijk. Het Amerikaanse echtpaar Scott en Kathrin Dancer vormde het Amerikaanse team dat brons won, een prestatie waarop zij zeer trots zijn. Om het helemaal in de familie te houden fungeerde dochter Nicole als chef d’équipe voor het Amerikaanse duo. De paarden van de Dancers staan het hele jaar door op stal bij de Belgische vierspanrijder Glenn Geerts. Scott en Kathrin zijn momenteel in Europa om zich voor te bereiden op het WK Limburg 2021 dat op 8 september van start gaat.

Klik hier voor de uitslagenAuteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.