19 april 2022

ESSA-prijs voor enkelspan paarden in Lipica

Tijdens de internationale menwedstrijd op de Lipizzaner stoeterij in Lipica van 28 september tot en met 2 oktober wordt er een speciale prijs uitgereikt voor de 3* rubriek enkelspan paarden. Deze prijs wordt aangeboden door ESSA, de European State Studs Association.

De stoeterij in het Sloveense Lipica is een van de trotse leden van de ESSA, dat zo’n 35 staatsstoeterijen telt in 15 Europese landen. De Europese staatsstoeterijen zijn levende erfgoederen. Ze stammen uit de tijd toen paarden nog essentieel waren voor transport, landbouw en oorlogvoering. Sfeervolle faciliteiten met prachtige gebouwen, parken en culturele landschappen en kostbare rijtuigencollecties getuigen van de historische betekenis van de fokkerij. De huidige staatsstoeterijen zijn tegenwoordig moderne paardensportaccommodaties met behoud van de eeuwenoude tradities.

Donau Alp Pokal & ESSA-prijs

Terwijl de deelnemers in de 3* rubriek tweespan paarden de strijd met elkaar aangaan om de Donau Alp Pokal, nemen de enkelspan paarden het tegen elkaar op om de ESSA-prijs.

De Lipizzaner stoeterij in Lipica organiseert een 2* en 3* wedstrijd voor enkel-en tweespan paarden evenals een 2* wedstrijd voor alle ponyrubrieken.

Klik hier voor meer informatie.Foto: Krisztina Horváth

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.