12 september 2015

Fábiánsebestyén: Raymond Letteboer beste Nederlander in WK-marathon

Hoewel het weer in Fábiánsebestyén vandaag perfect was en er een groot aantal toeschouwers aanwezig was op de terreinen van het Kinizi Horse Park, waren de omstandigheden voor de marathon zwaar. De bodem was nog glad en zwaar van de regen die de voorgaande dagen viel. De organisatie had er alles aan gedaan om de omstandigheden te verbeteren en de toegestane tijd kende een ruimere marge. Individueel deelnemer Raymond Letteboer zette vandaag de beste Nederlandse prestatie neer, hij werd 23ste in dit onderdeel.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Carlo Vermeulen was de eerste oranjemenner die van start ging. In hindernis 5 was hij even de weg kwijt en kostbare seconden tikten weg. Daarbij liep hij zelf nog een fikse knal op waardoor zijn kunstheup verkeerd schoot en hij niet anders kon dan de overige hindernissen met heel veel pijn uit te rijden. Daarmee lag de druk op zijn teamgenoten Tristan Verheijen en Antonie ter Harmsel. WK debutant Verheijen reed in hindernis 4 niet alleen een bal, maar ook nog eens een herstelde parcoursfout, wat 22 strafpunten in dit obstakel opleverde. Vervolgens ging het ook nog eens mis in hindernis 8 waar zijn span even verkeerd schoot en hij een grote volte moest maken. Verheijen liet echter wel in twee hindernissen de snelste tijden noteren waarvoor hij een geldprijs in ontvangst mocht nemen.
Bij Antonie ter Harmsel die eveneens zijn WK-debut maakt liep het ook niet en ook hij reed er een bal af. De medaillekansen voor het oranjeteam lijken verkeken. Nederland staat nu negende. Hongarije leidt gevolgd door Italië en Duitsland.

Het beste Nederlandse resultaat was voor individueel starter Raymond Letteboer. Letteboer had zijn bonte routinier Edje naast zijn donkerbruine Charlie ingespannen en was zeer tevreden over zijn marathonresultaat van 123,47. Letteboer staat in het klassement nu op de 21e plaats. De tweede individueel deelnemer Erik Couwenberg moest genoegen nemen met de 44ste plaats. De Hongaren voeren het individuele klassement aan met de gebroeders Lázár op kop. Claudio Fumagalli leverde twee plaatsen in en staat nu derde. Morgen is het superspannend in de vaardigheidsproef, want de top 7 staat heel dicht bij elkaar.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.