6 september 2019

Franse tweespanrijders zweren bij ATEL rijtuigen

Tijdens het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden in Drebkau van 11 tot en met 15 september rijdt het gros van de Franse deelnemers met rijtuigen afkomstig van het Franse merk ATEL.

Frédéric Bousquet, Eve Cadi Verna, François Dutilloy, Franck Grimonprez en Maxime Maricourt spannen hun paarden in de marathon voor een ATEL koets. Ook vader en zoon Werner en Stefan Ulrich uit Zwitserland maken in de marathon gebruik van dit Franse merk. ATEL-eigenaar Dutilloy en Grimonprez rijden bovendien de dressuur en de vaardigheid met een ATEL presentatiekoets.Foto: Krisztina Horváth

Auto-technieken

Het merk ATEL werd in 1987 opgericht door François Dutilloy en is gevestigd in Conty. Hier is niet alleen de werkplaats gevestigd, maar sinds begin dit jaar is ATEL uitgebreid met een complete faciliteit van maar liefst 2400m2, volledig gericht op de mensport. Cliënten kunnen hier hun gepersonaliseerde rijtuig uitgebreid testen en er is een menschool.

Dit puur Franse bedrijf is continu bezig hun marathon-en presentatiekoetsen te vernieuwen en te verbeteren en maakt daarbij regelmatig gebruik van de technieken die toegepast worden in de huidige automobielindustrie.Foto: Amy Mundell

Successen

En met succes, want de Fransen menners behaalden talloze successen met ATEL rijtuigen. Zo droegen Dutilloy en Grimonprez hun steentje bij aan het behalen van team brons op het vorige WK tweespannen in Lipica 2017. In 2018 reed het volledige Franse enkelspanteam op het WK Kronenberg met ATEL koetsen en won Jean-Michel Olive zelfs de marathon.

In samenwerking met de succesvolle Franse menner Benjamin Aillaud ontwierp ATEL een marathonkoets waarmee hij aan de start kwam in Aken en het EK Donaueschingen dit jaar.

De beste Franse tweespanmenster van dit moment Carine Poentis is eveneens uitgerust met zowel een marathon-als een presentatiekoets van ATEL.

Klik hier voor meer informatie over ATEL.

Klik hier voor de Facebookpagina van ATEL.

 Foto: Sonja Scharf

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.