6 november 2019

Jumping Indoor Maastricht biedt platform aan WK Limburg 2020

Over enkele dagen is het zo ver, dan gaat een van Nederlands’ grootste internationale indoorconcoursen van start in Maastricht. Het populaire Jumping Indoor Maastricht biedt een prachtig platform voor het andere grootschalige paardensportevenement in Limburg, het Wereldkampioenschap voor vierspan paarden 2020 in Kronenberg.


Foto: Krisztina Horváth

Na het succes van vorig jaar is Jumping Indoor Maastricht op 8 en 9 november opnieuw gastheer van de spectaculaire Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen. Het complete succesvolle Oranje trio Bram Chardon, Ijsbrand Chardon en Koos de Ronde komen aan de start in het MECC, evenals vijfvoudig Wereldkampioen Boyd Exell uit Australië, de beste Belgische vierspanrijder van dit moment Glenn Geerts en de Duitse menster Mareike Harm. De pijlen van deze zes menners zijn vanaf volgend outdoor seizoen volledig gericht op het WK Limburg 2020, dat van 2 tot en met 6 september op de kalender staat. Om alvast in de stemming te komen, wordt er tijdens JIM volop aandacht besteed aan het Wereldkampioenschap. Een groot aantal vrijwilligers van de menwedstrijd Horse Driving Kronenberg die ook actief zijn tijdens het WK, zijn speciaal uitgenodigd om de menners aan te moedigen. Tijdens de Businessbijeenkomst Limburg paardensport MeetUp op zaterdag 9 november neemt het WK Limburg 2020 een belangrijke plaats in op het programma.

De Wereldbekerwedstrijden tijdens Jumping Indoor Maastricht worden verreden op vrijdag 8 november en zaterdag 9 november 2019 om 21.45 uur.

Het Wereldkampioenschap vierspan paarden Limburg 2020 wordt gehouden van 2 tot en met 6 september 2020 op de terreinen van de Peelbergen in Kronenberg.

Klik hier voor meer informatie over het WK Limburg 2020.