17 september 2018

Kandidaat rijdersvertegenwoordiger Chester Weber

De FEI heeft zeven kandidaten voor de functie van FEI Athlete Representative (rijdersvertegenwoordiger) in de FEI Driving Committee. In deze functie maak je deel uit van de FEI Driving Committee, waar je kunt meepraten over alles wat zich in de internationale menwereld afspeelt. De Athlete Representative is tegelijkertijd lid van de FEI Athletes Committee die gevormd wordt door vertegenwoordigers van alle FEI disciplines. De online verkiezing start op 29 juli en loopt tot en met 23 september. Hoefnet stelt gedurende de periode van stemming de kandidaten met hun motivatie één voor één aan je voor. Dit keer is het de beurt aan Chester Weber, die komende week aan de start komt op de Wereldruiterspelen in Tryon.


Foto: Amy Mundell

Chester Weber

Vijftienvoudig Amerikaans vierspankampioen Chester Weber (43) is sinds 1999 actief als internationaal vierspanmenner. Daarvoor (sinds 1992) reed hij op internationaal niveau bij de tweespannen. Vanaf 2000 is hij zich volledig professioneel gaan toeleggen op de samengestelde mensport. Onder zijn vele internationale sportieve successen is de overwinning als eerste Amerikaan in Aken in 2015 een hele bijzondere.

Naast zijn eigen actie mencarrière is Chester ook betrokken bij de organisatie van de internationale menwedstrijd in Live Oak International in Ocala. Verder is hij ook bestuurslid van de Amerikaanse nationale federatie, waar hij sinds 2015 de functie van secretaris en penningmeester bekleedt en is hij nationaal jurylid.

Motivatie

Weber heeft veel kennis van de samengestelde mensport, niet alleen als rijder, maar ook vanuit de rol van een wedstrijdorganisatie en die van een chef d’équipe. ‘Ik ben in staat om te multitasken,’ zegt hij. Als voorbeeld noemt hij de wedstrijd in Live Oak, waar hij deelnemer en organisator was en er bovendien ook gelijktijdig een internationale springwedstrijd werd gehouden. En verder zegt hij: ‘Bij de enkel- en tweespannen en de ponymenners ben ik chef d’équipe geweest. Daar heb je weer een heel andere rol in de samenwerking met officials. En ik probeerde het team altijd zo te laten functioneren dat er synergie was, maar zo dat ieder individueel de beste prestatie kon leveren. Ik ken dus alle kanten van de samengestelde mensport en wil in het FEI Driving committee graag mijn steentje bijdragen.’

Klik hier om je stem uit te brengen

Bekijk hier het CV van Chester Weber

Klik hier voor de Facebookpagina van Chester Weber

 Foto: Amy Mundell