16 augustus 2018

Kisbér-Ászár 2018: Eerste dressuurzeges voor Bücker en Lenormand

Onder zomerse weersomstandigheden ging het vierde EK voor de jeugdmenners in het Hongaarse Kisbér-Ászár vanmorgen van start met de dressuur voor de Children en de Junioren. De Children rubriek werd gedomineerd door de Duitse menners. Tom Bücker won, voor zijn landgenoten Pia Schleicher en Lea Voskort. Bij de Junioren enkelspan pony's zette de Française Valentine Lenormand de sterkste prestatie neer, voor de Pool Bartosz Zloty en de Duitse Nea-Renee Bonneß.

De 13-jarige Tom Bücker reed de 17-jarige Joldis Giuseppe uit het vierspan van zijn vader Tobias naar de eerste plaats in de dressuur.
Foto: Krisztina Horváth

Vanmorgen vroeg werd de pony van de Duitse individuele deelneemster Ann Christin Leeser goedgekeurd, zodat de teller van het EK op 77 deelnemers staat.

Nadat de eerste Children in de leeftijd van 12 tot en met 14 jaar met hun enkelspan pony de dressuurproef hadden afgelegd, werd besloten de deelnemers twee minuten meer tijd te geven voor hun proef dan oorspronkelijk gepland. Dit voorkwam onnodige wachttijden, wat geen overbodige luxe was met de hoge temperaturen.

De rubriek Junioren tweespan pony bijt daarom morgenvroeg het spits af, gevolgd door de Young Drivers enkelspan pony, Young Drivers enkelspan paard en de deelnemers aan de CAI3*-wedstrijd voor vierspan pony’s.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


De 18-jarige Valentine Lenormand is met haar pony Uderzo des Templiers opnieuw op goudkoers.
Foto: Krisztina Horváth