15 oktober 2020

Mechelen mikt op Covid pop-up editie in Lier

Vandaag maakte de organisatie van Jumping Mechelen bekend, dat indien het voorstel wordt goedgekeurd en de coronacijfers positief evolueren, er tussen 26 en 30 december een Covid Pop-up-editie van Jumping Mechelen wordt gehouden in het Azelhof (Lier), mét de 3 FEI World Cups (Jumping, Dressuur, Vierspannen).

Eenmalig geen Nekkerhal

Om een veilig, maar ook financieel en praktisch haalbaar scenario uit te werken, moet de organisatie de Nekkerhal sowieso dit jaar verlaten. Maar gelukkig ligt vlakbij het Azelhof in Lier, een mooie, vaste accommodatie waar nagenoeg alle faciliteiten reeds voorhanden zijn.

Voor de sport, voor de toekomst, voor iedereen

Door alsnog te organiseren, wil Jumping Mechelen in deze moeilijke tijden dus een bijdrage leveren aan de internationale paardensport.

Beperkt publiek

In het voorgelegde plan voor de Covid Pop-up editie van Jumping Mechelen is, zeer beperkt, ruimte voor publiek. Aanwezigen zullen het event zittend aan tafels bijwonen, volgens het horecaprotocol. De organisatie zal daarnaast volop inzetten op livestreaming en live TV zodat iedereen, thuis naast de kerstboom, alsnog gezellig mee kan genieten.Foto: Dirk Caremans

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.