9 maart 2020

Nationale titels voor Weber, Arnold, Keeler, Bradish en Whaley in Live Oak

Afgelopen weekend vierde Live Oak International in Ocala, Florida, haar 30ste editie met onder meer de Amerikaanse kampioenschappen voor alle mendisciplines. Chester Weber sleepte er zijn 17e nationale titel in de wacht bij de vierspannen, terwijl Jacob Arnold gekroond werd bij de tweespannen en Taylor Bradish de hoogste trede beklom bij de enkelspannen.
Katie Whaley hernieuwde haar titel bij de tweespan pony's en Jennifer Keeler deed hetzelfde bij de enkelspan pony's.


Chester Weber
Foto: Erin Gilmore

Chester Weber was tevreden met zijn titel: “Nummer 17 voelt goed. Het is altijd mijn doel om een nationaal kampioenschap te winnen en nu kan ik het afvinken,” vertelt Weber die twee jonge paarden inzette.

Jacob Arnold reed met de paarden van Steve Wilson die onlangs is gestopt met de wedstrijdsport. Arnold startte met twee paarden ook al op het WK in Drebkau vorig jaar en won zowel de internationale rubriek als het Amerikaans kampioenschap.

Suzy Stafford won de internationale enkelspanrubriek, het kampioenschap werd gewonnen door Taylor Bradish: “Mijn paard is dol op de marathon. Het is geen makkelijk paard, ze houdt me zeker aan het werk!” Met deze nationale titel is Taylor weer een stapje dichterbij haar doel om een plaats te bemachtigen in het Amerikaanse team op het WK enkelspannen in Pau eind oktober.

Katie Whaley won de tweespan ponytitel voor de vijfde keer op rij. “Live Oak International legt de lat hoog voor ons. Ik heb hier ongeveer 27 keer deelgenomen en het is geweldig om te zien hoe het evenement zich heeft ontwikkeld,” vertelt Katie die een jonge pony inzette in de dressuur.

Titelverdedigster Jennifer Keeler won opnieuw goud bij de enkelspan pony’s met haar pony Amazing Grace: “Grace wordt binnenkort moeder, we hebben embryo transfer gedaan,” vertelt Jennifer, die ook een tweede pony, Zeppo, klaar heeft staan om op het hoogste niveau deel te nemen.

Klik hier voor de uitslagen