5 maart 2020

Nieuw deelnemersterrein voor internationale menwedstrijd Exloo

De organisatie van de internationale menwedstrijd in Exloo van 26 tot en met 29 maart is er in geslaagd vlakbij Hippisch Centrum Exloo een nieuw deelnemersterrein te creëren. Met de al bestaande parkeerplaats naast het Centrum kunnen nu alle deelnemers op en rond het HCE gestald en geparkeerd worden.

Aan de overkant van de weg naast het Hippisch Centrum Exloo wordt een 2,5 hectare groot deelnemersterrein ingericht met alle voorzieningen zoals douches, toiletten en aggregaten. Alle pony’s en paarden worden gestald in of rondom het Centrum, waar zowel vaste boxen als mobiele boxen beschikbaar zijn. Naast de manege worden staltenten gebouwd om aan alle ruim 200 pony’s en paarden onderdak te bieden.
Voor de zelfstallers wordt een aparte hoek van het nieuwe terrein gereserveerd.

“We zijn heel blij dat we op het laatste moment dit terrein beschikbaar hebben gekregen,” vertelt Lieuwe Koopmans van Hippisch Centrum Exloo. “Het is voor de deelnemers veel prettiger dat ze nu allemaal vlakbij de manege kunnen parkeren en alle paarden en pony’s staan bij elkaar. Ook voor ons als organisatie scheelt het veel werk nu het niet meer verdeeld is over twee terreinen.”

Met ruim 90 deelnemers uit 11 landen kijkt het organisatiecomité uit naar een mooie wedstrijd, die inmiddels voor een groot aantal deelnemers vast op de kalender staat.

Door deze nieuwe terreinindeling kan de organisatie nog een aantal nieuwe inschrijvingen accepteren, dus meld je zo spoedig mogelijk bij je nationale federatie als je hier gebruik van wilt maken.

Klik hier voor meer informatie.Foto: Krisztina Horváth