28 oktober 2022

Nieuwe internationale wedstrijd in Windsor Park

In 2023 wordt van 4 tot en met 8 mei voor de allereerste keer een CAI2* en CAI3* wedstrijd gehouden in Windsor Park. De wedstrijd vindt plaats in de week voor The Royal Windsor Horse Show, in het Great Park in Windsor. Het doel is om twee aaneengesloten FEI-wedstrijden te organiseren voor menners die de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk willen maken. De wedstrijd is open voor paarden en pony's, enkel-, twee-, en vierspannen.

The Windsor Park Equestrian Club heeft zijn eigen hindernissen, stallen en faciliteiten en zal voorzien zijn van een goede marathon in het Great Park. Er werden in het zomerseizoen al zeven nationale wedstrijden gehouden op deze locatie. Het is de bedoeling dat de wedstrijd jaarlijks terug zal keren op de wedstrijdkalender in de week voor de Royal Windsor Horse Show. Het is een korte reis van het wedstrijdterrein van Windsor Park naar de Royal Windsor Horse Show.

Programma

Vanwege de kroningen van koning Charles III en koningin Camilla die plaatsvinden op zaterdag 6 mei, zal het wedstrijdschema van Windsor Park dit jaar anders zijn. De dressuur is op vrijdag 5 mei, de marathon op zondag 7 mei en de vaardigheid wordt op maandag 8 mei verreden. Op deze manier zijn de officials en menners vrij om zaterdag het glas te heffen op de nieuwe koning.

De Royal Windsor Horse Show is dit jaar ook een CAI3* voor de enkelspan paarden. Deelnemers aan de Royal Windsor Horse Show (CAI3* enkel-, twee-, en vierspan paarden) kunnen dan op dinsdag 9 mei ’s ochtends de korte reis naar het wedstrijdterrein van de Royal Windsor Horse Show maken.

Klik hier voor meer informatie over Windsor Park

Klik hier voor meer informatie over de Royal Windsor Horse Show


Lucy Scott in Windsor Park
Foto: Sara Jane Hayes