5 juni 2014

Saumur: Dag twee met dressuuroverwinning voor Harrie Verstappen

Vandaag werd Saumur verwend met veel zon en mooie dressuursport bij de enkel-en tweespan paarden.Harrie Verstappen. Foto Pixelvisuel.

Het spits werd vanmorgen afgebeten door de tweespannen. Harrie Verstappen startte als zesde deelnemer en wist het vijftallige jurycorps te overtuigen met zijn proef. Met dressuurcrack Tsambikos en Roelanda Petronella liet Harry een gedegen proef zien met correct gereden figuren en veel takt en uitstraling. Daarmee bleef hij dressuurspecialiste Amely von Buchholtz ruim een punt voor en heeft met zijn favoriete onderdeel de marathon voor de boeg een riante uitgangspositie.

Marion Vignaud. Foto Pixelvisuel.

Bij de enkelspannen maakte de Française Marion Vignaud haar rol als favoriet voor de dressuur ruimschoots waar. Met een score van 44,42 strafpunten bleef ze haar landgenote Anne Violaine Brisou (47,04) en Frans Hellegers (Straelen) (48,00) voor. Ook de tweede Nederlandse deelneemster Jacqueline de Groot-Apon was met haar dressuurvoorstelling goed tevreden heeft voor de marathon op zaterdag nog volop kans op een goede eindklassering.


Frans Hellegers. Foto: Pixelvisuel.

Morgen is de beurt aan de vierspan paarden. Er komen maar liefst 35 spannen aan de start voor de CAIO. 

Klik hier voor de uitslagen.