3 juni 2016

Topolcianky: 10e plaats in dressuur voor Hans Heus

Vandaag stond het Slovaakse Topolcianky in het teken van de dressuur van de twee-en vierspan paarden. Enige Nederlandse deelnemer Hans Heus behaalde de tiende plaats in de vierspanrubriek, die werd gewonnen door de Hongaar Zoltán Lázár.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth

Hans Heus had Barry, Vince, Vorst en Zilfire ingespannen en kreeg van de vijfkoppige internationale jury een score van 65,90 strafpunten toebedeeld. De top vier bij de vierspannen wordt gedomineerd door de Hongaren met Lajos Moro, Jozsef Dobrovitz jr. en Jozsef Dobrovitz die morgen in de marathon zeker in de aanval zullen gaan.

Bij de tweespannen was de Duitser Sebastian Warneck oppermachtig. Warneck start met twee spannen en zette met de spectaculair bewegende KWPN-ruinen Balos en Beat Me Okydo de winnende proef neer. Hij wist met 44,48 strafpunten zijn naaste concurrenten Lászlo Farkas en Mario Bezzola flink op afstand te houden. Met zijn tweede span bezet Warneck, die in 2013 zilver won op het WK in Topolcianky, de zevende plaats.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon met zeven hindernissen te wachten, ontworpen door de Hongaarse WK-parcoursbouwer Gábor Fintha.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.