18 juni 2015

Tuigpaarden showen tijdens Paardenspektakel Beekbergen

KWPN-paarden in het algemeen maar tuigpaarden in het bijzonder zijn zeer succesvol in de (inter)nationale mensport. Ook tijdens de internationale menwedstrijd in Beekbergen, die van 16 tot en met 19 juli plaatsvindt op de terreinen van Riant Equestrian Centre van Mieke van Tergouw, staat een groot aantal tuigpaarden op de startlijst. 

In Beekbergen, dat tevens het decor is van het NK vierspannen, komen de KWPN tuigpaarden ook in actie als showpaard. Daar zijn ze immers speciaal voor gefokt. In de wedstrijd op zondagmiddag 19 juli komt een aantal van de beste tuigpaarden van Nederland in de baan. Zij laten het publiek genieten van de unieke eigenschappen van het tuigpaard als showpaard met zijn fiere, trotse houding en spectaculaire bewegingen.

Gastvrouw Mieke van Tergouw is blij met de aanwezigheid van het KWPN op het Paardenspektakel Beekbergen: “De natuurlijke presentatie van de prachtige tuigpaarden spreekt ons als organisatie en menners erg aan. Er worden veel tuigpaarden in de mensport gevraagd en gebruikt. Deze wedstrijd is een goede promotie voor de tuigpaardensport bij het internationale publiek en een waardevolle aanvulling op ons programma.”

Tijdens Paardenspektakel Beekbergen is de KWPN-stand bovendien aanwezig ter promotie van het KWPN-paard.