25 februari 2022

Twee dagen dressuur tijdens internationale menwedstrijd Exloo

Van 24 tot en met 27 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo in het teken van de internationale menwedstrijd. Menners uit Australië, België, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Verenigde Staten en uiteraard uit eigen land slaan vier dagen lang hun kamp op in het prachtige en gastvrije Drentse Exloo.

Het is de eerste internationale wedstrijd in Europa na de winterperiode. De paarden en pony’s worden dus voor het eerst weer aan een internationaal jurycorps voorgesteld en menners kunnen hun strategie bepalen voor de rest van het seizoen.

Twee dagen dressuur

De wedstrijd gaat donderdagochtend van start met de veterinaire keuring. De eerste deelnemers rijden ’s middags al hun dressuurproef. De overige deelnemers verschijnen vrijdag in de dressuurring.

Josef Middendorf parcoursbouwer

Zaterdag komen alle menners in actie tijdens de spectaculaire marathon. De zes hindernissen zijn ontworpen door WK-parcoursbouwer Josef Middendorf uit Duitsland. Hij wordt geassisteerd door de Nederlandse level 2 parcoursbouwer Arjan Kleinjan. De hindernissen liggen centraal op het terrein van Hippisch Centrum Exloo, waar de afgelopen maanden hard is gewerkt om de bodemgesteldheid en de hindernissen in optimale conditie te krijgen.

Op zondag rijden de menners, verdeeld over twee pistes, de vaardigheid. Daarna zijn de winnaars van de vijfde editie van de internationale wedstrijd in Exloo bekend.

Bezoekers zijn welkom. De ticketverkoop vindt plaats bij de ingang van het terrein.Foto: Krisztina Horváth