9 juni 2017

Valkenswaard: Gastheer Exell wint de dressuur, Timmerman derde

Vanmorgen om 11.00 uur ging in de stromende regen de dressuur van de vierspan paarden van start op de terreinen van Exell Equestrian in Valkenswaard. Maar gelukkig brak net na de middag de zon door en konden de toeschouwers genieten van mooie dressuursport. Gastheer Boyd Exell won, voor Mareike Harm. Theo Timmerman zette met de derde plaats het beste Nederlandse resultaat neer.

Theo Timmerman
Foto: Krisztina Horváth

Collega-rijder Christoph Sandmann stelde geheel belangeloos de dressuurhuisjes van zijn wedstrijd in Lähden ter beschikking en bezet de vierde plaats, voor Boyd’s pupil Edouard Simonet. Mark Weusthof reed zijn span naar de negende plaats en is hiermee tweede beste Nederlander.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met acht prachtige hindernissen, ontworpen door level 4 parcoursbouwer Jeroen Houterman. Vooral de nieuwe hindernis gesponsord door de Amerikaanse Misdee Wrigley-Miller maakt indruk. De hindernis bevat een brug zodat het publiek de verrichtingen van de deelnemers van bovenaf kan volgen. Het bouwwerk werd vlak voor aanvang van de wedstrijd afgerond en bevat een bijzondere nevelinstallatie.

De marathon start om 10.00 uur en de eerste deelnemer wordt om ca. 10.45 uur in de eerste hindernis verwacht.

De marathon op zaterdag én de vaardigheid op zondag worden live uitgezonden op ClipmyHorse.tv.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Boyd Exell
Foto: Krisztina Horváth