11 november 2022

Vijfde selectiewedstrijd SDD voor Mendistrict Zuid

In een eerder bericht meldden we de selectiedata van Mendistrict Zuid voor de Strijd der Districten in Ermelo die op 29 januari plaatsvindt. Daar is het bestuur van Zuid nu op teruggekomen.

In het bericht van 10 oktober (klik hier) werden de vier selectiewedstrijden voor aankomende SDD genoemd met de minimarathon van Panningen als eerste selectiemoment voor SDD 2024. Het bestuur heeft gemeend dat de indoor van Panningen, die op 8 januari wordt verreden, beter op zijn plaats is als vijfde selectiewedstrijd voor 2023.

Daarnaast wordt in Panning ook een rubriek voor onder het zadel gehouden. Daarin worden ruiter en paard uitgedaagd om hindernissen te rijden zoals de menners dat doen. Geen springen, geen dressuur maar de kortste correcte route tussen de hindernissen vinden en dat binnen een zo snel mogelijke tijd. “Als kers op de taarts zijn we verheugd te kunnen melden dat we dit jaar ook nog een Shetlander rubriek organiseren”, meldt de organisatie. “Het is altijd leuk en toch ook indrukwekkend om de kleine en dappere krachtpatsers vliegensvlug door de hindernissen te zien gaan.

Selectiewedstrijd SDD Zuid

Tijdens de volgende vier minimarathons kun je je nu dus selecteren voor de Strijd der DistrictenFoto: Photowerken