2 april 2020

Voorstelrondje Team Hoefnet: Cindy: ‘Trots op wat we bereikt hebben’

Hoefnet bestaat volgend jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot één van de meest actuele en populaire mensport websites ter wereld met ruim 133.000 bezoekers per maand. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Hoefnet? We stellen onze medewerkers graag aan je voor. Te beginnen met Cindy: oprichtster, eigenaresse, hoofd- en eindredactrice.

Uit de hand gelopen hobby

‘We zijn in 1996 begonnen met Hoefnet en wat begon met een lijst van hoefsmeden op internet (vandaar de naam ‘Hoefnet’) is nu een mega-website geworden in vier talen. Hoefnet is voor mij een uit de hand gelopen hobby die een directe link heeft met mijn andere werkzaamheden als organisator van internationale menwedstrijden. Gelukkig heb ik een superteam om me heen en samen zorgen we ervoor dat Hoefnet actueel blijft. Het geeft me een heel trots gevoel als ik zie dat Hoefnet over de hele wereld bekend is en gewaardeerd wordt.’

Algehele coördinatie

‘Alle naar Hoefnet gestuurde mails worden eerst door mijzelf gelezen. Ik stuur deze door naar de diverse medewerkers die vervolgens zorgen dat het op de website van Hoefnet komt. We krijgen veel mails met teksten, aankondigingen en foto’s en dit moet allemaal verwerkt worden. Ik begeleid de technische aanpassingen die gedaan moeten worden, in samenwerking met onze partner We/Provide.
Het plaatsen van de startlijsten en uitslagen werkt op twee manieren: het gebeurt ‘automatisch’ als de rekenkamer werkt met het programma van Philippe Lienart, maar de vele losse binnengekomen startlijsten en uitslagen plaatsen we handmatig. Ik schrijf zelf ook nieuwsberichten en zorg ervoor dat de vertalers binnen ons team weten welke berichten er vertaald moeten worden voor onze vele buitenlandse lezers.’

Bovenop het nieuws

‘Beroepsmatig doe ik het secretariaat voor een groot aantal internationale menwedstrijden en Europese- en Wereldkampioenschappen in binnen- en buitenland. Hierdoor zit ik bovenop het nieuws vanuit de organisaties en probeer steeds met hen mee te denken. Tijdens de wedstrijden ben ik druk met mijn secretariaatswerkzaamheden en wordt de berichtgeving voornamelijk gedaan door Gemma of Magda.

Sinds de start van de FEI Wereldbeker vierspannen in 2001 ben ik betrokken bij het indoorcircuit. Eerst schreef ik de FEI-persberichten, later werd ik de officiële ‘liaison’, wat mij in staat stelt de actuele berichtgeving op Hoefnet te verzorgen. Daarnaast schrijf ik geregeld de KNHS-persberichten over het mennen.’


Cindy is op een groot aantal wedstrijden verantwoordelijk voor het secretariaat waar Krisztina (r) haar vaak helpt

Genieten van de mensport

‘Ik heb vroeger altijd gegroomd bij diverse internationale menners. Af en toe men ik zelf recreatief en geniet van de mensport als ik op mijn vrije zaterdagen met mijn vriendinnen met een tweespan op pad ga.’

Lees meer over Cindy’s werkzaamheden op haar website www.head2tail.nl


Ieder jaar is Cindy (l) in Aken de vaste groom van voorrijder Baron Wolf von Buchholtz waarvoor ze in het verleden groom was
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.