19 april 2020

Voorstelrondje Team Hoefnet: Frans: ‘Vertalen en schrijven over mijn grote hobby vind ik prachtig’

Hoefnet bestaat volgend jaar 25 jaar en is uitgegroeid tot één van de meest actuele en populaire mensport websites ter wereld met ruim 133.000 bezoekers per maand. Maar wie zijn eigenlijk de mensen achter Hoefnet? We stellen onze medewerkers graag aan je voor. Dit keer is het de beurt aan onze Duitse vertaler Frans.

‘Vertalen en schrijven over mijn grote hobby vind ik prachtig’

Sinds ongeveer tien jaar verzorg ik vertalingen voor de Duitse versie van Hoefnet en andersom, de Duitse berichten naar het Nederlands. Ook bij internationale kampioenschappen en indoor Wereldbekerwedstrijden waar ik aanwezig ben, neem ik de Duitse berichtgeving voor mijn rekening. Het vertalen en schrijven over onderwerpen die te maken hebben met mijn grote hobby “mennen”, vind ik prachtig.’Foto: Esther Klok

Geboren Tukker

Ik ben geboren en getogen in Twente, maar inmiddels al bijna veertig jaar woonachtig in Duitsland, waar ik kort voor de eeuwwisseling met mennen ben begonnen. Eerst nam ik deel aan kleine wedstrijden en organiseerde ik jaarlijks outdoor- en indoorwedstrijden bij mijn vereniging in Krefeld en later in Straelen.
In 2008 maakte ik de overstap naar de internationale enkelspansport, waardoor het contact met de Nederlandse collega’s en trainers intensiever werd en zo leerde ik Cindy en Hoefnet kennen. Hoefnet begon steeds meer Duitstalige lezers te trekken en, door mijn contacten binnen de Duitse menwereld, benaderde Cindy mij om de Duitse site te helpen verzorgen. Een bezigheid waaraan ik veel plezier beleef. Het is mooi te zien hoe onze sport de diverse landen met elkaar verbindt.’Foto: Krisztina Horváth

Professioneel tolk en vertaler

‘Na enkele jaren in het middelbaar en wetenschappelijk onderwijs te hebben gewerkt, ben ik medio jaren ’80 voor mezelf begonnen als professioneel vertaler en tolk voor justitie, bedrijven en internationale organisaties. In de loop der jaren nam de mensport een steeds prominentere plaats in. Naast de wedstrijdsport beleer ik paarden en pony’s voor de mensport en leid ik beginnende menners op voor het menbewijs.’

Lees meer over Frans op zijn Facebook pagina