11 mei 2016

Windsor: alle paarden en pony’s goedgekeurd

Alle deelnemende paarden en pony's aan de Royal Windsor Horse Show zijn vanmorgen door de juryleden en de veterinairen goedgekeurd. Onder toeziend oog van het voltallige jurycorps onder leiding van de Brit Andrew Counsell werden de 190 paarden voorgebracht.

Door de hevige regenval gisteren en vannacht werd vanmorgen vroeg besloten de locatie van de keuring te verplaatsen en alles op één keuringsbaan te laten plaatsvinden.
Een van de paarden van de Britse indivuduele deelneemster Karen Bassett wordt morgenochtend aangeboden voor een herkeuring.

Na de keuring maakte bondscoach Harry de Ruyter bekend dat IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman het Nederlandse team vormen. Hans Heus en Edwin van der Graaf nemen op individuele titel deel.
Het gouden trio neemt het in de landenwedstrijd op tegen teams uit Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië en Zweden.

Jan de Boer is als enige pony vierspan afgereisd naar het prachtige concours in de achtertuin van de Britse koningin Elisabeth, die dit jaar haar 90ste verjaardag groots viert tijdens de Royal Windsor Horse Show.

Om 14.00 uur Britse tijd is de loting waarna de startlijst voor de dressuur bekend is. De vierspan paarden komen op donderdag vanaf 10.00 uur in actie in de dressuurring. Op vrijdag is het vanaf 10.00 uur de beurt aan de vierspan pony's.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.