13 mei 2016

Windsor: Jan de Boer start met tweede plaats

Jan de Boer is als enige Nederlandse vierspan ponymenner afgereisd naar de Royal Windsor Horse Show en zette vandaag het tweede beste resultaat neer in de dressuurproef. De overwinning in dit onderdeel ging naar laatste starter Dieter Höfs uit Duitsland.

Jan de Boer maakte gebruik van zijn nieuwe pony, de zesjarige dekhengst Shorebrooks Hot ’n Spicey: “Ik moest vorige week besluiten hem mee te nemen ter vervanging van een andere pony die geblesseerd was. Hij liep vandaag linksachter en blokkeerde helaas toen ik het span tijdens de proef achteruit moest zetten. Hier heb ik veel punten verloren. Maar mijn span liep als een mooi blok en ik heb een mooie dressuurproef neer kunnen zetten,” vertelt De Boer, die al vier keer de wedstrijd in Windsor op zijn naam wist te schrijven.

De derde plaats wordt bezet door de Hongaar Vilmos Jámbor, voor de Duitse Jacqueline Walter die met het voormalige span van Mia Allo rijdt. De enige Britse deelneemster Sara Howe werd vijfde, voor Nathan Nijs uit België.

De Boer zet Spicey morgen ook in tijdens de acht hindernissen tellende marathon, die om 10.15 uur van start gaat: “Ik ga morgen met veel respect rijden, in Windsor ben je eigenlijk een concurrent van jezelf. Mijn doel is om geen fouten te maken om er voor te zorgen dat de pony’s hun vertrouwen in mij behouden. Ik heb vanwege Spicey ook anders verkend dan normaal, we zullen het zien!”

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen

Klik hier voor de foto'sFoto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth