17 december 2015

Windsor organiseert landenwedstrijd vierspannen

De Royal Windsor Horse Show heeft haar internationale menwedstrijd van 12 tot en met 15 mei 2016 opgeschaald naar een CAIO4*-H4, een landenwedstrijd voor vierspan paarden. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Windsor dat er een landenwedstrijd wordt georganiseerd. De ponyvierspannen nemen deel in een reguliere CAI3*-wedstrijd.


De organisatie biedt de vierspanrijders de overtocht met de veerboot aan* en neemt ook het papierwerk (exportcertificaten) voor haar rekening om zo nog meer vierspanrijders naar het unieke wedstrijdterrein rondom Windsor Castle te trekken. Door de upgrade naar een CAIO kunnen de menners bovendien vijf bonuspunten verdienen voor de kwalificatie voor het Wereldbekerseizoen 2016-2017. Er wordt bovendien extra prijzengeld beschikbaar gesteld voor de landenteams.

De Royal Windsor Horse Show 2016 staat in het teken van de 90ste verjaardag van Koningin Elisabeth van Groot Brittannië dat groots wordt gevierd. De organisatie heeft behoorlijk geïnvesteerd in drie gloednieuwe hindernissen en er is tevens een aantal hindernissen gerenoveerd.

De jury voor het CAIO en de CAI3* bestaat uit Andrew Counsell (GBR) als voorzitter, Joaquin Medina (ESP), Anne-Marie Turbé (FRA), Jiri Kunat (CZE) en Martha Hanks-Nicoll (USA). De parcoursbouw is in de capabele handen van level 4 parcoursbouwer Christian Iseli (AUT).
Richard Nicoll (USA) is de Technical Delegate voor het CAIO, Philip Bateman is de Technical Delegate voor de CAI3*.

*) de organisatie vergoedt de overtocht van Calais naar Dover en biedt een tegemoetkoming van gelijke waarde voor andere overtochten.